2019 metų tendencijos svetainėje: spalvos, medžiagos, raštai

Vasara – ne tik atostogų, bet ir namų remonto metas: daugelis dirbančiųjų dalį vasaros atostogų nusprendžia paaukoti būtent namų atnaujinimui. Priežastis – paprasta: įsisukus į darbus, rudenį, žiemą ar pavasarį tiesiog pritrūksta laiko pasklaidyti interjero žurnalus, iškristalizuoti idėjas, įsigyti reikiamas medžiagas, rasti meistrus ir t. t. Ir nors namų remontavimas vasarą kartais vertinamas skeptiškai, jei turite laiko ir noro, imkitės pokyčių!

O mes aprašysime madingiausias 2019–2020 m. svetainės interjere vyraujančias spalvas, medžiagas ir raštus.

Svarstant apie tinkamiausią svetainės interjerą svarbu atkreipti dėmesį į patogumą, o įkvėpimo paieškoti gamtoje. Madinga mediena, augmenijos dekoras ir raštai, o juos papildys subtilus aukso ir sidabro blizgesys. Taip pat dekoruodami svetaines nebijokite naudoti tekstilės ir etninių detalių, suteikiančių interjerui intymumo ir asmeniškumo, atveriančių įvairiapusių galimybių.

Svetainės interjero tendencijos 2019–2020 m.: erdvės skirstymas panaudojant natūralias medžiagas

Naujausios svetainės interjero tendencijos – ieškoti galimybių erdvei suteikti daugiau privatumo ir intymumo.

Negalime paneigti – didesnės erdvės leidžia pasijusti taip, tarsi iš tiesų gyventume didesniuose namuose. Tačiau galime pastebėti ir atvirkštinį variantą – kai kuriais atvejais atviros erdvės nėra tokios jau komfortiškos: iš virtuvės sklinda kvapai, o triukšmas neleidžia susikaupti.

Kokių atspalviais marginti svetainės sienas?

Kaip tikriausiai jau pastebėjote, kiekvieną sezoną dominuoja vis kitos spalvos. Todėl 2019 ir 2020 metams siūloma rinktis šviesias, malonias, kiek nuosaikias spalvas. Neprašausite pasirinkę universalius ir paprastus sprendimus.

Pilka spalva

Ir 2019 m. antroje pusėje, ir 2020 m. itin madinga išliks pilka spalva. Ji – neutrali, o pilkos tonų – juk visa galybė. Jei pilką derinsite su ryškiomis spalvomis, pasieksite stulbinamą efektą. Galite rinktis kurį nors vieną iš šių trijų variantų: pilkos spalvos badus, pilkai dažyti sienas ar rinktis pilkus kilimus bei tekstilę. Kaip jau supratote, pilka gražiai derės[3] tik suderinta su kitų spalvų medžiagomis.

šaltinis: Pinterest.com

Rožinė spalva svetainės interjere 2019–2020 m.

Rožinė spalva jau kelis sezonus iš eilės vyrauja interjero dizaine, tačiau ji ir toliau nepasitrauks. O ir rožinės interpretacijos leis spalvą pritaikyti bet kokio stiliaus gerbėjams. Nuo pastelinės rožinės iki senoviškos rožinės, nuo rožinės-persikinės iki rožinės-purpurinės – kiekvienas atspalvis suteiks subtilumo ir elegancijos.

Violetinė (purpurinė) – detalių spalva

Ieškant patrauklių atspalvių interjerui dekoruoti reikėtų atkreipti dėmesį ir į violetinę spalvą su visomis jos variacijomis nuo švelnios alyvinės iki intensyvios purpurinės. Galite įsigyti violetinės spalvos baldus, tačiau labiausiai rekomenduojame rinktis šios spalvos tekstilę svetainei bei aksesuarus. pavyzdžiui, lempas ar paveikslus. Visi violetinės tonai ypač tiks avangardiniame interjere.

Tamsiai žalia spalva 2019–2020 m. interjere

Jeigu mėgstate natūralumą ir gamtą, dekoruodami interjerą drąsiai rinkitės tamsiai žalią spalvą. Apskritai žalia spalva yra kone tobula, tačiau daugelis ją tiesiog pamiršta, kai renkasi tarp solidžiausių ir originaliausių spalvų. Tamsiai žalia puikiai tinka kaip vyraujanti baldų ir tekstilės spalva. Tamsios, gilios spalvos foteliai, kėdės, kiti minkštieji baldai padės sukurti aiškius interjero akcentus, ypač jei sienos – neutralios spalvos.

Mėlyna spalva

Mėlyna, kaip ir rožinė – taip pat vyraujanti ir iš mados neišeinanti spalva. Dėmesio centre atsidurs visi mėlynos atspalviai, tačiau ant aukščiausio laiptelio pakils ganėtinai ryški kobalto mėlyna.

Spalvų kombinacijos 2019–2020 m. interjere: žalia ir pastelinė rožinė

Kaip derinti svetainės sienų ir baldų spalvas? Rinkitės pastelinius, švelnius ir subtilius rožinės ir žalsvos atspalvius. Šis spalvų derinys tiks ne tiks svetainėse, bet ir valgomuosiuose, virtuvėse, miegamuosiuose ar net prieškambariuose. Jei šias spalvas derinsite su natūraliomis medžiagomis, sukursite natūraliai atrodantį ir patrauklų interjerą.

2019–2020 m. svetainės interjero dizainas: kokias medžiagas naudoti?

Mediena. Vyraujanti medžiaga šių ir kitų metų interjere – pušies, ąžuolo, raudonmedžio mediena bei natūralią medieną imituojančios medžiagos. Kur galima panaudoti medieną svetainės interjere?

  • Mediena kaip pagrindinė konstrukcinė medžiaga (lubos, kolonos).
  • Mediniai baldai.
  • Medienos apdaila.
  • Mediniai langai ir durys.
  • Mediena visur kitur, kur tik kyla idėjų.

2019–2020 m., kitaip nei ankstesniais sezonais, kai tikra žvaigždė buvo šviesi mediena, karaliaus tamsių tonų mediena. Ji suteiks apdailai elegancijos ir prabangos.

Pinti, džiuto ir rotango akcentai. Be medinių baldų, grindų ir lubų, turėsime prisiminti ir pintus, iš džiuto ar rotango pagamintus interjero akcentus. Šios medžiagos ne tik pagyvina interjerą, bet ir yra draugiškos aplinkai.

šaltinis: Pinterest.com

Oda. Oda – dar viena medžiaga, be kurios sunkiai įsivaizduotume naujausias tendencijas atitinkantį svetainės interjerą. Oda niekada neišeina iš mados. Jei norite pataikyti į dešimtuką, rinkitės chesterfield tipo odinius fotelius.

Metalas. Planuodami interjerą, galite rinktis bet kokio atspalvio metalą: nuo matinio plieno iki blizgaus auksinio ir sidabrinio. Galite rinktis metalinius šviestuvus, veidrodžių rėmus, baldus (pavyzdžiui, kavos staliukus ar kitus nedidelius dekoratyvinius baldelius) su metalinėmis kojelėmis. Metaliniai atspalviai suteiks svetainei daugiau ryškumo ir šviesumo. Be to, metalinius aksesuarus galima pritaikyti praktiškai bet kokio stiliaus interjere:

  • moderniame;
  • klasikiniame;
  • eklektiškame;
  • minimalistinio stiliaus;
  • vintažiniame/retro.
šaltinis: Pinterest.com
  • Kuo ir kaip dekoruoti svetainės sienas?

Atsižvelgiant į vyraujančias 2019–2020 m. tendencijas galime pasiūlyti šiuos sprendimus:

  • Itin madingi – tapetai. Jie imituos nuostabias menininkų tapytas drobes.
  • Ant sienų puikiai atrodys ir tropiniai motyvai. Interjero dizaine madinga viskas, kas susiję su atogrąžomis: galite rinktis šiltųjų kraštų motyvais margintas pagalvėles, antklodes, rankšluosčius ir viską, ką tik pavyks rasti.
  • Dar vienas variantas – sukabinti ant sienos kelis panašaus stiliaus paveikslus, kuriuose vyrauja balta ir žalia spalvos arba, pavyzdžiui, pavaizduoti kaktusai ar ananasai.

Taigi pasirinkimo galimybių – apstu: belieka išsirinkti labiausiai patikusias idėjas ir pradėti!